• +359883 30 30 45
  • Звукоизолирачка волна IZOSOUND

   Акустична минерална волна со звукоизолирачки својства
   DECIBEL
   1 2 3 4 5
   Достапност:
   Во магацин
   Арт. №: IZOsound120.60.5

   + добри звукоизолирачки својства

   + добри термоизолирачки својства

   + димензии на плочата: 120 x 60 x 5 cm

   Контактирајте не за цена
   -42%

   ЦЕНА НА ПАРЧЕ – 288 МКД

   IZOsound e минерална волна со зголемен број микро искривувања во нишките, со цел да ги зголемат звукоизолитачките својства на материјалот. Променетата геометрија на нишката го зголемува триењето со звучниот бран и соодветно ја зголемува загубата на звучна енергија. Дополнителниот слој од акустичен филц ги намалува ефикасно високите фрекфенции. Во споредба со класичните минерални волни со истата дебелина, звукоизолирачките својства на IZOsound се подобрени со околу три децибели.

   Покрај високите звукоизолирачки својства волнениот материјал IZOsound, поседува и добри термоизолирачки карактеристики. Коефициентот на термички отпор е λ = 0,038 W.m-1.K-

 • newsletter