• +359883 30 30 45
  • WEDGE ABSORBER - АКУСТИЧЕН ПАНЕЛ

   Апсорбатор на звук со иновативен дизајн од технички полиуретан, обезбедува апсорпција во високи фрекфенции.
   DECIBEL
   1 2 3 4 5
   Достапност:
   Во магацин

   Димензии на плоча: 45 x 45 x 4 cm

   Материјал: полиуретанска пена

   Густина: 28kg / m3 (ISO 845)

   Цврстина 40% : 28 kPa (ISO 3386)

   Димензии на плоча: 45 x 45 cm

   Дебелина на плочата: 4cm

   Тежина: 205 kg/плоча

   Реакција на оган: BS 5852 CRIB 5

   Боја: сива 

   Контактирајте не за цена
   -11%

   ОПИС

   Акустичниот панел Wedge Absorber е една од класичните форми на панели за апсорпција на звук користена во милиони музички студија и соби за обработка на музика во светот. Ефективно го намалува непријатното влијание на стоечки бранови и флатер ехо во просториите. Wedge Absorber е “работниот коњ” за акустична преработка на секакви геометрии и форми на простории, без потреба од професионална акустична разработка. Со вртење на панелот во хоризонтална или вертикална положба се менува степенот на апсорбирање на звук, особено во високофрекфентниот спектар и на тој начин прецизно се прилагодува звукот во зависност од желбата на слушателот. 

   ПРИМЕНА И МОНТАЖА

   Wedge Absorber е погоден за сали за музички проби, студија за снимање, соби за обработка на музика, простории за слушање музика и домашно кино. 

   Монтажата на панелите може да биде на ѕид или плафон. Карактеристично е тоа што кога се монтира на ѕид треба да биде на висината на слушателот, а додека монтиран на таван – над позицијата за слушање. Монтажата се врши преку директно лепење со полиуретан или полихлорпренов лепак. За монтирање на овој панел не се потребни посебни вештини.

   ЦЕНАТА Е ПО ПАРЧЕ.

 • newsletter