• +359883 30 30 45
  • TECWOOL Самолеплив ЗВУКОИЗОЛИРАЧКИ ПАНЕЛ

   ЗВУКОИЗОЛИРАЧКИ ПАНЕЛ ШТО НЕ ГОРИ, КОМБИНАЦИЈА ОД СТАКЛЕНА ВОЛНА И ВИСОКО ЕЛАСТИЧЕН ПОЛИВИНИЛ. СЕ КОРИСТИ ЗА ЗВУЧНА ИЗОЛАЦИЈА НА ЅИДОВИ И ТАВАНИ
   DECIBEL
   1 2 3 4 5
   Достапност:
   Во магацин

   Големина на панелот: 100 cm х 60 cm

   Дебелина: 27.5 mm

   Тежина: 3,75 kg

   Материјал: Виско - еластичен поливинил и стаклена волна

   Реакција на оган: A2

   Монтажа: на ѕидови и тавани, преку директно лепење и прикрепување со ударна типла.

   Максимална апсорпција на звук: 400 - 600 Hz

   Звукоизолирачки својства: помеѓу 28 и 42 dB

   Контактирајте не за цена
   -7%

   ЦЕНА НА ПАРЧЕ – 737 МКД

   Tecwool е нов, звукоизолирачки и акустичен производ кој не гори, предвиден за употреба во станбени и индустриски објекти. Како резултат на комбинацијата на различни слоеви, панелот Tecwool постигнува многу повисоки вредности на звучна изолација, во споредба со традиционалните материјали со иста дебелина. Виско-еластичната поливинилна мембрана служи како за звучна изолација, така и за апсорпција на звук. Задниот дел на панелот е самолеплив, што го прави материјалот исклучително удобен за директено монтирање на различни видови површини. Предниот дел на панелот е покриен со црн стаклен превез, кој се користи за обложување на волнените материјали и едновремено му дава на панелот повисоки акустични својства.

   ПРИМЕНА И МОНТАЖА

   Звукоизолирачкиот панел Tecwool е погоден за:

   - Инсталација во ѕидни облоги со гипс картон (како замена на традиционалната минерална волна), над спуштени тавани, во самонивелирачки подни конструкции и за директно лепење на ѕидови и тавани во музички студија и сали за музички проби.

   - Шумоизолации на ѕидовите. Панелот се монтира меѓу носечките плочи на гипс-картонската конструкција, со лепење на ѕидот и дополнително прикрепување со ударни типли.

   - Инсталација на спуштени и модулни тавани. Панелот Tecwool треба да се залепи директно на модулната површина која треба да се прицврсти со дополнителни профили, за да се избегне искривување на таванот.

 • newsletter